vrijdag 26 april 2013

File!

Vandaag zo'n prachtig moment, dat veel zegt over allerlei dingen die tussen mensen gebeuren. Hoe je in systemen afhankelijk van elkaar kunt zijn. Hoe je vast kunt komen te zitten, en dan alleen nog maar naar elkaar wijst zonder het eigen aandeel te nemen.

In een straat bij mij in de buurt stond op de rijbaan in noordelijke richting een vrachtauto op de weg. De auto's die naar het noorden reden konden daar alleen op de andere rijbaan langs. Daar reden echter auto's in zuidelijke richting, en dus moesten ze even wachten.

Die auto's die in zuidelijke richting reden stuitten echter even verderop ook op een vrachtauto op hun rijbaan. Daar konden ze ook alleen via de andere rijbaan langs, waar inmiddels de file in noordelijke richting aan het ontstaan was.

Als op dat moment een paar auto's in de staart van een van de files een eindje achteruit waren gereden, was er voor iedereen ruimte ontstaan. Maar deze automobilisten reden door tot ze bumper aan bumper met hun voorganger stonden, pal naast een van de stilstaande vrachtauto's. Ze keken tevreden om zich heen. Je laat je in de grote stad toch niet van je plek drukken?

En zo stond iedereen stil. En konden enkele tientallen denkende mensen bij elkaar geen andere oplossing vinden dan de aloude claxon.

Het werd een hels kabaal. Het duurde best lang. Het was ook best wel grappig.

Geen opmerkingen: